Skip to Content

Najbolje od tradicije na street food način: Food Truck poznatog hrvatskog chefa u obilasku turističkih destinacija po Hrvatskoj

Mastercard i chef Marin Medak na ljetnoj gastronomskoj turneji pripremaju specijalitete inspirirane našom tradicionalnom kuhinjom

Mastercard Food Truck Road Trip
Mastercard Food Truck Road Trip

U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom, Mastercard i ovog ljeta, od 22. srpnja do 4. kolovoza, organizira jedinstvenu gurmansku priču u pet destinacija - Mastercard Food Truck Road Trip.

U sklopu ove gastro turneje, voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak priprema tradicionalne hrvatske recepte na moderan način u posebnom vozilu Mastercard  Food Truck  i privremeno obogaćuje street food ponudu u Puli, Rijeci, na Pagu, u Šibeniku i Splitu. Menu s  pomno odabranim nacionalnim jelima uključuje sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela uvijek je iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnima, a tako je i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji nas užurbani stil života tjera da pojedemo nešto s nogu, onako usput, pa kad je već tako, zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imaju korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji pri plaćanju ostvaruju 15% popusta i dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.

Raspored turneje Mastercard Food Truck Road Trip

•             PULA – Narodni trg (22. i 23. srpnja, od 18 do 24 sata)

•             RIJEKA – Trg 111. brigade hrvatske vojske (od 24. do 27. srpnja, od 18 do 24 sata)

•             PLAŽA ZRĆE, OTOK PAG – Klub NOA (od 28. do 30. srpnja, od 16 do 20 sati / od 22 do 2 sata)

•             ŠIBENIK – Ulica kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane (od 31. srpnja do 2. kolovoza, od 18 do 24 sata)

•             SPLIT – plaža Bačvice, ulaz ispod hotela Park (3. i 4. kolovoza, od 16 do 22 sata)

•             OMIŠ – Nasip Toreta (od 16. do 18. kolovoza)