Skip to Content

Mastercard doprinosi suzbijanju siromaštva u Hrvatskoj i svijetu

World Food Programme
World Food Programme

Kao nastavak aktivnosti u sklopu globalnog partnerstva s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (World Food Programme), Mastercard će u Hrvatskoj treću godinu zaredom, osim donacije za osiguravanje školskih obroka za djecu u Ruandi, donirati Udruženju Djeca prva za pružanje pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj s djecom predškolske i školske dobi.

S ciljem borbe protiv gladi školske djece u Hrvatskoj i svijetu, u suradnji s partnerom Konzumom u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga, 15 lipa od svake transakcije provedene Mastercard® i Maestro® karticama u prodavaonicama diljem Hrvatske odvajat će se za donaciju koja će biti podijeljena na dva jednaka iznosa te uručena svakoj od inicijativa.

Od 2012. kada je sklopljeno partnerstvo sa Svjetskim programom za hranu, Mastercard svake godine u sklopu svoje kampanje Priceless Causes doprinosi osiguravanju sredstava za školske obroke u ugroženim dijelovima svijeta, kao što je primjerice Ruanda. Do sada je osigurano čak 17 milijuna obroka, a u tu je svrhu provedeno preko 70 kampanja u 17 europskih zemalja. Zahvaljujući kampanjama u središnjoj i istočnoj Europi osigurano je 7,5 milijuna školskih obroka u Ruandi.

Ove aktivnosti uvelike doprinose ostvarenju glavnog cilja Programa, a to je suzbijanje gladi u svijetu do 2030. godine.