Pametna autentifikacija koja vam pruža veću sigurnost tijekom online plaćanja

 

Odsad možete uživati u jednostavnijem online plaćanju uz poboljšanu sigurnost u svakom trenutku, na svakom od povezanih uređaja.

Predstavljamo vam Mastercard® Identity Check™ – naprednu tehnologiju autentifikacije koja vas štiti od prevara i lažno odbijenih uplata prilikom online plaćanja – bez da komplicira vaše iskustvo plaćanja.

Mastercard Identity Check pomaže nam potvrditi da su vaše kupnje uistinu vaše – uz minimalne napore s vaše strane, osiguravajući brži i jednostavniji checkout.

Autentifikacija funkcionira na sljedeći način:

• Klikom na „Potvrdi narudžbu“ na stranici trgovca, novi proces autentifikacije je pokrenut, a mi procjenjujemo razinu rizika vaše transakcije u stvarnom vremenu.

 

• Transakcije niže razine rizika odobravaju se direktno. Samo u slučajevima potrebe za dodatnom razinom zaštite bit ćete zatraženi za autorizaciju transakcije otiskom prsta unutar naše aplikacije mobilnog bankarstva. 

• Aplikaciju pokrećete na svom mobilnom uređaju, na koji ćemo poslati push notifikaciju te ćete autorizirati kupnju biometrijski, korištenjem otiska svog prsta.

 

• Trgovac će primiti potvdu, i vaša online kupnja bit će izvršena.

 

• To je to! Bez pamćenja kompliciranih lozinki – a proces je i dalje jednostavan i siguran.

Mobilna optimizacija. Mastercard Identity Check je napredno rješenje uz koje vaša online plaćanje teče glatko i sigurno, u bilo kojem trenutku, na svim vašim uređajima. Pruža jednako iskustvo kupnje svaki put, bez obzira na uređaj putem kojeg kupujete, obavljate rezervacije ili plaćanja.

 

Novi europski zakoni propisuju korištenje dodatne razine zaštite, s ciljem stvaranja sigurnijeg okruženja online kupnje, kao i prevencije online prijevara i pronevjera. To znači da će od rujna dani unošenja broja vaše kartice i CVC verifikacijskog koda za potvrdu plaćanja postati prošlost. Pobrinite se da ste spremni za ovu promjenu – instalirajte našu aplikaciju za mobilno bankarstvo na svoj pametni telefon te još jednom provjerite svoje sigurnosne postavke.