Sigurna online kupnja uz Mastercard

Vaše Mastercard i Maestro kartice prihvaćene su na svim online prodajnim mjestima koje sadrže oznake za prihvat.

Kako biste se zaštitili prilikom online kupnje, vodite računa o 4 koraka koji će doprinijeti sigurnijem tijeku vaše online kupnje s Mastercard i Maestro karticama:

1.      PRIJAVITE SE ZA KORIŠTENJE SIGURNOSNOG KÔDA SECURECODE

SecureCode je Mastercard sigurnosni standard koji vam pruža dodatnu zaštitu od neautoriziranog korištenja vaše kartice prilikom online kupnje. Saznajte više >>

 

2.      ZAŠTITITE UREĐAJE KOJIMA PRISTUPATE TRGOVINI

Na mobilnom uređaju ili računalu kojim pristupate online trgovini instalirajte antivirusnu zaštitu i redovitu ju ažurirajte i preuzimajte tzv. zakrpe. Vodite računa i o tome da je vaš preglednik Internet stranica uvijek ažuriran na najnoviju verziju.

Izbjegavajte korištenje javnih uređaja za potrebu obavljanja online kupovine i unošenje osobnih podataka, kako biste izbjegli mogućnost da netko kasnije kopira vaše podatke i koristi ih bez vaše dozvole.

 

3.      PROVJERITE SIGURNOST ONLINE TRGOVINE

Kupujte samo u onim online trgovinama za koje možete potvrditi korištenje visokih sigurnosnih standarda. Svoje kartične podatke upisujte samo na stranicama za koje ste provjerili oznake za sigurnosne protokole i potvrdili autentičnost adrese.

 

--------------------------------------------------------------

KAKO PREPOZNATI SIGURNU ONLINE TRGOVINU?

OZNAKA SECURECODE

Online prodajno mjesto koje koristi SecureCode sigurnosni standard prepoznat ćete po

istaknutom logu Mastercard SecureCode.

 


ZNAK LOKOTA

SSL (Secure Socket Layer) je protokol koji označava stranicu sa sigurnim pristupom.

Stranicu sa SSL protokolom prepoznat ćete po adresi koja počinje sa slovima „https“ umjesto „http“.


Pored adrese stranice potražite sličicu neotključanog lokota, te klikom na njega provjerite odgovara li adresa internetske stranice tvrtki od koje želite kupovati.

…………………………………………………………………………………….

 

4.      ODJAVITE SE I PROVJERITE OBAVLJENU TRANSAKCIJU

Nakon potvrde o uspješno obavljenoj kupnji, uvijek se odjavite sa stranice trgovine. Provjerite jeste li primili e-mail s potvrdom o uspješno obavljenoj kupnji, te ga sačuvajte kao dokaz.

Na pregledu kartičnih transakcija provjerite je li iznos kupnje točno proveden, a u slučaju nedoumica obratite se Internet trgovini i banci ili financijskoj instituciji koja je izdala vašu karticu. .

 

. . .