SecureCode

SecureCode tehnologija

Što je SecureCode

 

Mastercard SecureCode je privatni kôd koji vam pruža dodatnu zaštitu prilikom korištenja Mastercard kartica u online kupnji. Samo vi i financijska institucija koja vam je izdala karticu (npr. banka) znate kôd, dok ga trgovac ne može vidjeti. SecureCode čini 3-D Secure™ protokol.

Aktivacija SecureCodea je jednostavna i funkcionira uz vašu aktualnu Mastercard karticu. Za aktivaciju kôda obratite se vašoj banci ili financijskoj instituciji koja je izdala vašu karticu.

 

Kako SecureCode utječe na vašu online kupnju?

 

Kako bi se na mjestu online prodaje uspješno izvršila 3-D sigurnosna provjera, potrebno je imati prethodno aktiviran Mastercard SecureCode u banci ili financijskoj instituciji koja je izdala vašu karticu.

SecureCode se generira putem čitača kartice, tokenom ili mTokenom, odnosno upisom zaporke, ovisno o metodi koju pruža Vaša banka. Nakon što potvrdite narudžbu proizvoda, pojavit će se prozor za unos vašeg SecureCodea.

Proces transakcije uključuje ove korake:

1.      Nakon što dodate proizvode u svoju online košaricu, završit ćete proces narudžbe klikom na odgovarajući gumb za kupnju.

2.      Pokrenut će se proces plaćanja u kojem ćete selektirati Mastercard ili Maestro karticu, te zatim biti zamoljeni za unos podataka o kartici. U Hrvatskoj online trgovine često koriste uslugu tzv. Payment gateway platežnih sustava za procesiranje online plaćanja, te ćete u tom slučaju u ovom koraku biti preusmjereni na zaseban prozor za unos podataka o kartici.

3.      Nakon potvrde unosa kartičnih podataka, otvorit će se SecureCode prozor za potvrdu vašeg identiteta. Ako vaš izdavatelj zahtijeva token ili mtoken aplikaciju kao model provjere SecureCode kôda, osigurajte da su vam odgovarajući uređaji pri ruci. Banka će potvrditi vaš kôd i transakcija će se nastaviti uobičajenim tijekom do potvrde uspješno obavljene kupnje.  

 

Na koji vas način SecureCode štiti?

 

Unošenje točnog sigurnosnog kôda prilikom kupnje potvrđuje vaš identitet kao ovlaštenog nositelja kartice. Unošenje netočnog kôda prekinut će transakciju. Ako bi se dogodilo da netko zna vaš broj kreditne ili debitne kartice, kupnja se ne bi mogla dovršiti bez unošenja ispravne SecureCode šifre, odnosno vaše sigurnosne potvrde identiteta.

SecureCode štiti sve tri strane u procesu online kupnje – vas, trgovca i financijsku instituciju koja izdaje vašu karticu (npr. banku). Trgovac ili financijska institucija mogu odabrati korištenje SecureCode provjere kao obvezni korak u procesu online kupovine, te u tom slučaju kupnju ne možete dovršiti bez SecureCode sigurnosne provjere.

Click to play video

Kako funkcionira SecureCode

Mastercard vas štiti pri online kupnji putem SecureCodea. Pogledajte i savjete kojima možete doprinijeti sigurnijoj online kupnji. >>