Bezbrižno uz Mastercard® zaštitu

Bez obzira plaćate li online, u trgovini, putem aplikacije ili prijenosnim uređajem, Mastercard pruža vrijedne sigurnosne prednosti koje vam omogućuju vrhunsku zaštitu.

Posjedujemo sofisticirane alate koji prate, otkrivaju i bore se protiv zlouporabe na svakom koraku procesa nabave, čak i prije same kupnje. Naši stručnjaci kontinuirano grade i poboljšavanju našu tehnologiju kako bismo bili korak ispred prevaranata. Jednom kad Mastercard identificira Vaš pametni telefon kao Vaš, druge osobe ne mogu kupovati pomoću vaše mobilne vjerodajnice.  

Također, nositeljima kartice osiguravamo da budu bezbrižni i sigurni kada provode digitalna plaćanja putem tokena - proces zamjene primarnog broja računa kartice tokenom. 

Click to play video

Bezbrižnost koja je neprocjenjiva

Saznajte kako se zaštititi

Informirajte se 

Nitko vas ne smije kontaktirati i tražiti vaše osobne podatke ili podatke računa. Ako se to dogodi, spustite slušalicu ili izbrišite e-mail i nazovite svoju banku na telefonski broj koji se nalazi na poleđini kartice. Također, možete posjetiti web stranicu banke da prijavite sumnjive aktivnosti.

Budite oprezni 

Preporučujemo vam da pratite račune i redovito provjeravate svoje izvještaje za transakcije koje ne prepoznajete. Ako sumnjate na nepoštenu aktivnost, odmah se obratite financijskoj instituciji koja je izdala vašu karticu.
 

Educirajte se 

Postoje mnoge stvari koje možete učiniti kako biste spriječili zlouporabu. Na primjer, nemojte klikati na linkove koje ne poznajete, naučite više o kreiranju pametne zaporke te strojno uništite stare izvatke i dokumente koji sadrže vaše osobne podatke prije nego što ih bacite u smeće.