Bezbrižno uz Mastercard zaštitu

Kada koristite Mastercard karticu zaštićeni ste od prijevare.

Konstantno ulažemo u sigurnost tehnologije, a naša usluga za digitalna plaćanja temelj je digitalnih transakcija uz koje možete biti sigurni da vaše transakcije ili informacije o plaćanju nisu u opasnosti. Naša tehnologija omogućava da se tokenom (određenim brojem) zamjenjuju osjetljivi podaci poput broja kartice, datuma isteka i sigurnosnog broja. Token sam po sebi ne sadrži nikakve podatke o kartici ili vlasniku te je u slučaju pokušaja zlouporabe neupotrebljiv za neku drugu transakciju. Tokenizacija u sprezi s rješenjima za snažnu autentifikaciju osigurava vrhunsko iskustvo i sigurnost plaćanja.

Dodatnu zaštitu pruža mikročip ugrađen u karticu koji čuva vaše podatke, ali i opcija „Nulta odgovornost“ zahvaljujući kojoj vas banka ili financijska institucija koja je izdala vašu karticu neće smatrati odgovornima za neovlaštenu transakciju odnosno onu koju niste proveli upravo vi. Nulta se odgovornost odnosi na kupnju u trgovinama, online plaćanja, plaćanja putem telefona, pametnog telefona ili transakcije na bankomatima. Vas, kao vlasnika i korisnika kartice, neće se smatrati odgovornim za neovlaštene transakcije ako:

·         ste savjesno koristili karticu i poduzeli sve mjere da vam ju netko ne ukrade,

·         ste odmah prijavili gubitak ili krađu svojoj financijskoj instituciji.

Ako vjerujete da je došlo do neovlaštenog korištenja vašeg računa i ispunjavate gore navedene uvjete, možete računati na zaštitu u okviru pravila Nulte odgovornosti. Za dodatnu zaštitu u vezi s neovlaštenim transakcijama obratite se svojoj banci. Nulta odgovornost se ne odnosi na sljedeće Mastercard platne kartice: poslovne kartice ili neregistrirane prepaid kartice, kao što su poklon kartice.

 

 

Click to play video

Bezbrižnost koja je neprocjenjiva

Saznajte kako se zaštititi

Informirajte se 

Nitko vas ne smije kontaktirati i tražiti vaše osobne podatke ili podatke računa. Ako se to dogodi, spustite slušalicu ili izbrišite e-mail i nazovite svoju banku na telefonski broj koji se nalazi na poleđini kartice. Također, možete posjetiti web stranicu banke da prijavite sumnjive aktivnosti.

Budite oprezni 

Preporučujemo vam da pratite račune i redovito provjeravate svoje izvještaje za transakcije koje ne prepoznajete. Ako sumnjate na nepoštenu aktivnost, odmah se obratite financijskoj instituciji koja je izdala vašu karticu.
 

Educirajte se 

Postoje mnoge stvari koje možete učiniti kako biste spriječili zlouporabu. Na primjer, nemojte klikati na linkove koje ne poznajete, naučite više o kreiranju pametne zaporke te strojno uništite stare izvatke i dokumente koji sadrže vaše osobne podatke prije nego što ih bacite u smeće.