Skip to Content

Spremni ili ne, novi standardi industrije stupili su na snagu 14. rujna 2019. – i što se brže prilagodite, to će vaše poslovanje imati više koristi.

Novi zahtjevi uvedeni drugom Direktivom o platnim uslugama (PSD2) znače da će se od vaših kupaca zatražiti više informacija kada od vas kupuju putem interneta, smanjujući mogućnost prijevare s novim višim sigurnosnim standardima za mrežno plaćanje. Možda već ispunjavate ove zahtjeve, ali ako ne, morat ćete prilikom plaćanja dodati pouzdanu autentifikaciju klijenta (engl. Strong Customer Authentication, u daljnjem tekstu: SCA).
 
SCA je dodatni sloj sigurnosti, također poznat kao dvostruka ili dvostupanjska autentifikacija.
 
To znači da se od kupaca mogu zatražiti dva različita podatka iz sljedećih kategorija prilikom kupovine putem interneta:

 

 

SCA se mora upotrebljavati za sve elektroničke transakcije na daljinu, osim ako se ne primjenjuje izuzeće. Na primjer, plaćanja malih iznosa (30 eura ili manje, primjenjuju se uvjeti), ponavljajuće transakcije (isti iznos) i transakcije pouzdanim primateljima (na „bijeloj listi”).
 
Manje od 5 % trgovaca koristi se tehnologijom koja podržava SCA, a preko 75% ne zna što su SCA zahtjevi. Iz tog razloga središnja banka dopušta postupno uvođenje od 14. rujna kako biste imali vremena za implementaciju pouzdane autentifikacije klijenta. Prije ili kasnije morat ćete se prebaciti na novi sustav – i što prije to učinite, to će vam poslovanje biti sigurnije.

Kako Mastercard pomaže s tim promjenama?

Mastercard® Identity Check™ naše je rješenje za zahtjeve PSD2 i SCA. Koristi se novom generacijom protokola za provjeru autentičnosti plaćanja – EMV 3-D Secure – s ciljem smanjenja opasnosti od online prevara i smanjenja broja odustajanja od kupovine, kao i za pružanja boljeg korisničkog iskustva.
 
Mastercard® Identity Check™ poboljšava sigurnost digitalnog plaćanja, povećava stopu uspješih kupovina i smanjuje suvišne korake u plaćanju, istovremeno štiteći i vaše korisnike i vas od prijevara prilikom online plaćanja – 75 % svih prijevara na kartici2
 
Vama osigurava:

 

Koje prednosti nudi Mastercard® Identity Check™?

Pomoću ovog sustava, bit ćete u potpunosti u skladu s najnovijim financijskim propisima kada je u pitanju naplata proizvoda i usluga. Vaš pružatelj usluga platnog prometa trebao bi vas stalno informirati o njima, u protivnom predlažemo da mu se obratite.
 
Pomaže i u postizanju sljedećih ciljeva:

 

 

Mastercard® Identity Check™ pomoći će vam u upravljanju ispunjenja PSD2 zahtjeva, pružajući vama i vašim kupcima miran san.