Skip to Content

Svi korisnici debitnih i prepaid Mastercard kartica koji tijekom trajanja programa izvrše minimalno 7 online kupnji mjesečno na web stranicama / u aplikacijama bilo kojeg domaćeg ili stranog trgovca u ukupnom iznosu od 250 EUR mjesečno, dobivaju povrat novca od 10 EUR.

Jedna kartica može dobiti povrat novca dva puta tijekom trajanja promocije.

Promocija traje od 1. listopada do 30. studenog 2023. i uključuje sve debitne i prepaid Mastercard kartice.

Često postavljana pitanja

Za sudjelovanje u programu i ostvarivanje povrata novca potrebno je za vrijeme trajanja promocije obaviti minimalno 7 online kupnji (kupnji putem interneta) istom debitnom ili prepaid Mastercard karticom u ukupnom minimalnom kumulativnom iznosu od 250 eura kod bilo kojeg domaćeg ili stranog online trgovca (e-comm).

U ovom programu mogu sudjelovati sve debitne i prepaid Mastercard kartice koje izdaju sljedeće banke: Addiko Bank Hrvatska, OTP banka, Raiffeisenbank Hrvatska, Aircash, Podravska banka, BKS i Partner banka. U programu sudjeluju i sve debitne Mastercard kartice poslovnih korisnika navedenih banaka.U programu ne sudjeluju Maestro kartice niti Mastercard kreditne kartice navedenih banaka. U programu ne sudjeluju Mastercard kartice ostalih banaka koje nisu ovdje navedene.

Računaju se plaćanja obavljena jednom Mastercard karticom s jedinstvenim brojem kartice. U slučaju da posjedujete više Mastercard kartica, plaćanja obavljena svakom od njih zasebno će se računati. Također, svaka dodatna kartica vezana za jedan račun smatra se posebnom karticom, ako je broj kartice na njoj različit.

Povrat novca vrši se automatskom uplatom od strane banke izdavatelja kartice na račun za koji je kartica vezana. Fiksni iznos povrata novca koji možete ostvariti unutar jednog mjeseca iznosi 10 eura. Jedna kartica s jedinstvenim brojem kartice može dobiti maksimalan povrat novca od 20 eura u razdoblju trajanja promocije od 2 mjeseca (od 1. listopada do 30. studenog 2023.).

Program će se provoditi u razdoblju trajanja promocije:

1. listopada 2023. – 30. studenog 2023. (povrat novca do 15. studenog 2023. za kupovine izvrsene u listopadu 2023., povrat novca do 15. prosinca 2023. za kupovine izvrsene u studenom 2023.)

Pravo na povrat novca u skladu s programom, korisnici kartice mogu ostvariti dva puta  za vrijeme trajanja promotivnog razdoblja Programa od dva mjeseca.

Jedna kartica s jedinstvenim brojem kartice može dobiti maksimalan povrat novca od 10 EUR  u razdoblju od mjesec dana, dakle 20 EUR za vrijeme trajanja promocije od 2 mjeseca.

Povrat novca će biti isplaćen između 1. i 15. dana u sljedećem mjesecu nakon što zadovoljite uvjet za povrat novca (nakon zadnjeg odnosno 7. po redu online plaćanja kojim se kvalificirate za povrat novca).

Ne. Povrat novca možete ostvariti samo ako napravite sedam plaćanja putem interneta (online plaćanja).

Nije. Plaćati online možete svojim mobilnim uređajem, pametnim satom, putem računala ili tableta.

U programu sudjeluju sve transakcije obavljene putem interneta kod bilo kojeg domaćeg ili stranog online trgovca uz pomoć Mastercard kartica uključenih izdavatelja. Pri tome je jedino važno da ukupan zbroj svih plaćanja za vrijeme trajanja promocije bude minimalno 250 eura, a da to napravite kroz najmanje sedam transakcija. Ubrajaju se i online plaćanja vašim mjesečnih komunalnih računa koja obavite svojom karticom na portalima ili u aplikacijama izdavatelja komunalnih računa (npr. unutar aplikacije vašeg telekom operatera). Transakcije koje će biti izuzete iz programa su: slanje novca, prijenos novca, transakcije slične gotovini,

transfer novca bez kupnje proizvoda ili usluge, kao i transakcije koje se odnose na kockanje, igre na sreću i plaćanje poreza te transakcije refundacije, financiranja ili nadoplate sredstava.

Ne. Da biste sudjelovali u ovom programu potrebno je online plaćati vašom Mastercard karticom preko interneta, a ne putem e-banking ili m-banking aplikacija. U programu mogu sudjelovati plaćanja mjesečnih komunalnih računa koja obavite svojom karticom na portalima ili u aplikacijama izdavatelja komunalnih računa (npr. unutar aplikacije vašeg telekom operatera).

Ne. Potrebno je obaviti  minimalno 7 online kupnji (kupnji putem interneta) u ukupnom  minimalnom kumulativnom iznosu od 250 eura unutar mjesec dana. 

Transakcija koja se plaća u ratama se računa jednom, neovisno o broju rata, i to u mjesecu u kojem je transakcija napravljena. 

Ne. Povrat novca ostvarujete automatski ako ste korisnik kartice koja sudjeluje u programu i zadovoljite uvjete za ostvarivanje povrata novca. 

Pravo na povrat novca možete izgubiti ako kršite odredbe Ugovora sa svojom bankom izdavateljem, ako dođe do storniranja kupnje na temelju koje se ostvaruje povrat novca, ako prekršite neku od odredbi ili uvjeta ovog programa ili ako ugasite svoj račun ili karticu.

Osjećajte se sigurno prilikom plaćanja online

Bez obzira plaćate li online, u trgovini ili putem mobilnog telefona, Mastercard kartice osiguravaju visok stupanj zaštite vaših transakcija. Ne zaboravite slijediti i osnovne korake za zaštitu vaših osobnih podataka:

  • Budite informirani: nitko vas ne smije kontaktirati radi osobnih podataka ili podataka o računu. Ako se to dogodi, prekinite razgovor ili izbrišite poruku i obratite se svojoj banci. Također možete posjetiti web stranicu svoje banke kako biste prijavili sumnjive aktivnosti.

  • Budite oprezni: pozivamo vas da pratite svoje račune i redovito provjeravate svoje izvode kako biste pravovremeno uočili transakcije koje ne prepoznajete. Ako sumnjate na prijevaru, odmah se obratite financijskoj instituciji koja je izdala vašu karticu.

  • Educirajte se: mnogo toga možete učiniti kako biste spriječili prijevaru. Primjerice, naučite što su i kako koristiti pametne zaporke te se riješite starih izjava i dokumenata koji sadržavaju vaše osobne podatke.