Skip to Content

Mastercard doprinosi suzbijanju siromaštva u Hrvatskoj i svijetu

Konzum i Mastercard će do 18. prosinca 2022.. od svake transakcije provedene Mastercard® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske dio sredstava odvajati za donaciju potrebitoj djeci u Hrvatskoj i svijetu.

Prikupljeni iznos će se donirati Udruženju „Djeca prva“ za pružanje pomoći socijalno ugroženim obiteljima s djecom predškolske i školske dobi u Hrvatskoj te UN-ovom Svjetskom programu za hranu (World Food Programme) u svrhu osiguravanja školskih obroka diljem svijeta.

Partnerstvo s Konzumom u Hrvatskoj nastavak je Mastercardovih aktivnosti u sklopu globalnog partnerstva sa Svjetskim programom za hranu i borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Petu godinu zaredom u Hrvatskoj su sredstva namijenjena Udruženju „Djeca prva“ koje radi s djecom, mladima i obiteljima koje žive u rizičnim uvjetima. Sredstvima doniranim Udruženju „Djeca prva“, roditelji će moći kupiti neophodnu hranu i higijenske potrepštine što im njihova redovna primanja ne omogućavaju.

*Mastercard je partner Svjetskog programa za hranu od 2012. te od tada pomaže u ostvarenju glavnog cilja Programa – suzbijanja gladi u svijetu do 2030. godine. Glavna inicijativa u sklopu ovog partnerstva je osiguravanje sredstava za 100 milijuna školskih obroka u najugroženijim dijelovima svijeta, a do sada je Mastercard donirao 33,4 milijuna dolara.